Πίσω
06/09/2022

Παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ στα Χάνια Αυλωναρίου και στο Ακραίφνιο

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Χάνια Αυλωναρίου και στο Ακραίφνιο έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 κατά την διάρκεια των οποίων συναντήθηκε και με εκπροσώπους των επιχειρηματιών των περιοχών αυτών.
Κοινωνική δράση
Συνδικαλιστική δράση
Συνεργασίες - δίκτυα
Κλάδοι & επαγγέλματα
resource

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ, αποδεχόμενος την πρόσκληση της 'Ενωσης Επιχειρηματιών Αυλωναρίου και Περιχώρων παραβρέθηκε στην Έκθεση Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων και  συναντήθηκε με επιχειρηματίες και παραγωγούς της περιοχής. Όπως τόνισε πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων που στόχο έχει  την εξωστρέφεια των τοπικών παραγωγών.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022  μετά από  πρόσκληση του νεοσύστατου Συλλόγου Γυναικών και Νέων Ακραιφνίου «Η Λητώ», ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, επισκέφθηκε την ιστορική κοινότητα του Δήμου Ορχομενού στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Νέων Γυναικών και ξεναγήθηκε στο  ιστορικό καφενείο του Δασκαλάκη, που ιδρύθηκε το 1870 από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών και Νέων Ακραιφνίου «Η Λητώ», κα. Δήμητρα Καλαμάτα καθώς και  τα μέλη που πλαισιώνουν την Διοίκηση του νεοσύστατου φορέα. Στο χώρο  αυτό  φιλοξενείται η 1η Έκθεση Καλλιτεχνών Γυναικών και Νέων Ακραιφνίου, που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Π..Ε. Βοιωτίας και τον Δήμο Ορχομενού και   αναβιώνει το παλιό παραδοσιακό καφενείο, εκεί όπου διαδραματίστηκαν τα περισσότερα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών γι` αυτή την τοπική κοινωνία.

Όπως  δήλωσε ο κ. Καββαθάς πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια μέσω της οποία αναδεικνύεται η πολιτιστική παράδοση αλλά και  ένα παραδοσιακό επάγγελμα  με ιδιαίτερη σημασία καθώς  τα καφενεία διαχρονικά αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν  σημείο αναφοράς  για τις τοπικές κοινωνίες.

Τον κ. Καββαθά συνόδευε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ, Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου κ. Αλέκος Βασιλείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Φουρτάκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ψυχούλας, η Δημοτική Σύμβουλος κα Έλενα Γεωργίου, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού και ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Ακραιφνίου κ. Γιώργος Παυλιώτης