Πίσω
19/10/2022

Συνάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ με την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου

Συνάντηση εργασίας με την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο και Βουλευτή του Δυτικού Τομέα Αθήνας, του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,  κα Νάντια Γιαννακοπούλου είχε, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου  2022, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, κ. Γιώργος Καββαθάς, στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.
resource

Κατά τη συζήτησή τους, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ενημέρωσε την κα Γιαννακοπούλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και εξέφρασε την ανησυχία του για τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Καββαθάς, παρουσίασε και ανέλυσε πάγια ζητήματα που απασχολούν τις  μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την έκρηξη του κόστους της ενέργειας στη λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ρυθμίσεων αναφορικά με τις οφειλές των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προς δημόσιο, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητας τους. Επεσήμανε μάλιστα, ότι η αγορά αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, με το 53% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το πρώτο εξάμηνο του 2022, να δηλώνει μείωση των ρευστών διαθεσίμων και το 28% των επιχειρήσεων ότι δεν διαθέτει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα.

Ο κ. Καββαθάς μετέφερε τους φόβους της ΓΣΕΒΕΕ για τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων  και επανέλαβε το πάγιο αίτημα όλων των κλάδων της Συνομοσπονδίας για τη λήψη αναγκαίων μέτρων από την Κυβέρνηση και την υιοθέτηση των προτάσεων της, ανάμεσα τους τη μείωση του ΦΠΑ, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη ρύθμιση του συνόλου των οφειλών σε  120 δόσεις.

Από την πλευρά της η κα Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, έχοντας συμπεριλάβει στις θέσεις του πολλές από τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ. 

«Μας ανησυχεί έντονα η κατάσταση που δημιουργείται με την ενεργειακή και οικονομική κρίση, την ακρίβεια που με την σειρά της τροφοδοτεί προβλήματα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, συχνά μέχρι σημείου ασφυξίας. Η Κυβέρνηση έχει χρέος να ακούσει τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, και να προχωρήσει στην  μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6% και την θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, καθώς και σε ρύθμιση του συνόλου των οφειλών, με θέσπιση 120 δόσεων. Τα μέτρα επιδότησης που έχει εφαρμόσει ως τώρα η κυβέρνηση, αν και αναγκαία, δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής ακρίβειας», δήλωσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .