Πίσω
17/07/2023

Συνάντηση πολιτισμού και γαστρονομίας στην Αρχαία Κόρινθο με πολλαπλασιαστικά οφέλη

Στη σημασία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής στην τοπική οικονομία, αλλά και τη σημαντική συμβολή των εμβληματικών προϊόντων της Κορινθιακής γης στο τουριστικό προϊόν της χώρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς στην διάρκεια του χαιρετισμού του στην ημερίδα με θέμα «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ).
resource

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ   η συνάντηση της  πολιτιστικής  κληρονομιάς  της χώρας μας με την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και η συνέργεια που μπορούν να  δημιουργηθεί θα  ενδυναμώσει  όχι μόνο το τουριστικό brand της περιοχής,   αλλά  και την τοπική οικονομία και τους μικρούς παράγωγους.

«Έχουμε δύο τεράστια πλεονεκτήματα που είναι ο πολιτισμός και  η γαστρονομία μας. Αν αυτά τα συνδυάσουμε μέσα στο πακέτο που λέμε βαριά τουριστική βιομηχανία μαζί με την αξιοποίηση  των αγροδιατροφικών προϊόντων η επιτυχία θα είναι σίγουρη. Για αυτό και οι «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης» αποτελούν μία ιδιαίτερα μοναδική πρωτοβουλία την οποία από την θέση μας θα υποστηρίζουμε και θα συγχαίρουμε», τόνισε ο κ.  Γιώργος Καββαθάς προσθέτοντας επίσης  ότι   οι συνεργίες που δημιουργούνται μπορούν να έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος  και θα είναι  το κυρίαρχο θέμα των  επομένων ετών.

Ομιλητές στην Ημερίδα  ήταν οι: Ιουλία Τζώνου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, Θάλεια Τσιχλάκη, Δημοσιογράφος Γεύσης, Γιώργος Στυλιανουδάκης Chef, Μαρία Κατσούλη Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition, Γιώργος Τσάρτας Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στο τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Μητρογιάννης Διατροφολόγος.  Στην διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βιωματικό Live Cooking με καλεσμένο Chef τον Γιώργο Στυλιανουδάκη ενώ στον υπαίθριο χώρο του παραδοσιακού χωριού έγιναν γευσιγνωσίες των προϊόντων και δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες να γνωρίσουν  τους τοπικούς  παραγωγούς  και τα προϊόντα τους.  

Τη διοργάνωση της Εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ενώ η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα των: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ), και με την  Υποστήριξη  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, της Αμερικανικής Σχολής Ανασκαφών Κορίνθου, του Επιμελητηρίου Κορίνθιας,  του Wyndham Poseidon Resort& Kέντρο Πολιτισμού και  Αθλητισμού Κορινθίας.