Πίσω
24/03/2023

Συνάντηση  του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υποψήφιο Βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη

resource

Συνάντηση με τον υποψήφιο Βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη πραγματοποίησε  την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023,  ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  (ΓΣΕΒΕΕ)  κ.  Γιώργος Καββαθάς, στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στην τοποθέτηση του, στη διάρκεια της συνάντησης,  αναφέρθηκε  στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα, επισημαίνοντας πως αυτές παράγουν τον πλούτο της και συνιστούν τη δύναμή της . 

Συνόψισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , επισημαίνοντας  ότι  βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα  στη δίνη της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία  και η  εκτίναξη του ενεργειακού κόστους  χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, θέτοντας μια σειρά αιτημάτων αναφορικά με τη ελάφρυνση της φορολογίας, την ανάγκη κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και τις  ελλείψεις που υπάρχουν στην τεχνική εκπαίδευση στη χώρα που στερεί εξειδικευμένο προσωπικό από τις επιχειρήσεις .

Επισήμανε επίσης και τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας καθώς και την εξαίρεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα εργαλεία χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε πως το  κρίσιμο ζήτημα  της επόμενης ημέρας των εκλογών θα  είναι η  βιωσιμότητα  και η  επιβίωση  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, κάτι  και για το οποίο η κυβέρνηση σήμερα  δεν λαμβάνει καμία  ουσιαστική μέριμνα για να διασωθούν και να στηριχθούν.