Πίσω
30/05/2024

Συνάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γ. Μανιάτη

resource

Συνάντηση με τον πρώην υπουργό και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γιάννη Μανιάτη, είχε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα και τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκτίναξη του λειτουργικού τους κόστους (ιδίως του ενεργειακού και των πρώτων υλών) τα τελευταία χρόνια και στις δυσκολίες πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Διαπιστώθηκε η ανάγκη ανάπτυξης ευρωπαϊκών πολιτικών για τις μικρές επιχειρήσεις, με την αξιοποίηση καλών πρακτικών από άλλες χώρες-μέλη, όπως οι αναπτυξιακές τράπεζες ειδικού σκοπού για μικροπιστώσεις ή το πορτογαλικό μοντέλο αξιοποίησης πόρων του ταμείου ανάκαμψης, χωρίς τη μεσολάβηση του συστημικού τραπεζικού συστήματος.

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη, έστω αυτές τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου, για περισσότερο και ουσιαστικότερο διάλογο γύρω από τα ζητήματα της «ευρωπαϊκής ατζέντας» και τις δυνατότητες παρέμβασης των εκπροσώπων της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο