Πίσω
08/09/2022

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σε συνάντηση με εκπροσώπους της επιχειρηματική κοινότητας των Χανίων

Συναντήσεις με  εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων είχε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων, συμμετείχε στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΝΧ, στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΕΧ.
Ειδικά θέματα Μμε
resource

Στην διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου  καταγράφηκαν τα προβλήματα και οι θέσεις των τοπικών επιχειρήσεων ενόψει και του δύσκολου, ενεργειακά, χειμώνα που έρχεται.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στην τοποθέτηση τους αναφέρθηκε σε στοιχεία της τελευταίας εξαμηνιαίας έκθεσης Οικονομικού Κλίματος του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, που επιβεβαιώνουν ότι η μικρή επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε ένα δυσμενές περιβάλλον με την  αβεβαιότητα να είναι έκδηλη. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, υπάρχει έλλειψη ρευστότητας, με περισσότερες από 1 στις 3 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να έχουν μηδενικά ρευστά διαθέσιμα ή διαθέσιμα που επαρκούν λιγότερο από μήνα, ενώ το 6,5% των  μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Όπως τόνισε ο κ. Καββαθάς η ΓΣΕΒΕΕ έχει ήδη καταθέσει  τις προτάσεις της  στον Πρωθυπουργό ενόψει και της 86ης ΔΕΘ που περιλαμβάνουν εννέα άξονες πολιτικής  για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και αναμένει από τον Πρωθυπουργό  την ανακοίνωση των μέτρων εκείνων που θα ενισχύσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά για να αντιμετωπίσουν το δύσκολο χειμώνα που αναμένεται.