Πίσω
15/11/2023

Πρωτιά στα "European Enterprise Promotion Awards" για το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Investing in Entrepreneurial Skills" απέσπασε το έργο "Resilience and rescue skills for SMEs, strengthening Early Warning Europe (ResC-EWE)", στο οποίο συμμετείχε ενεργά το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του φετινού SME Assembly στο Μπιλμπάο της Ισπανίας όπου και πραγματοποιήθηκε η απονομή των φετινών “European Enterprise Promotion Awards”.
resource

Το έργο για το οποίο το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ βραβεύτηκε στην κατηγορία “Investing in Entrepreneurial Skills”  χρηματοδοτήθηκε μέσω του Erasmus+  και  εντάσσεται στο πεδίο της Εκπαίδευσης – Κατάρτισης, αποτελώντας, επί της ουσίας, συνέχιση του έργου "Early Warning Europe - COS-Early Warning EU-2016-4-01"(«Έγκαιρη προειδοποίηση και δεύτερη ευκαιρία για επιχειρήσεις σε κρίση»).

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε αφενός η αποτύπωση και διερεύνηση της έννοιας της «ανθεκτικότητας» των επιχειρήσεων μπροστά σε επερχόμενους κινδύνους που απειλούν την βιωσιμότητά τους, αφετέρου η διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών και η δημιουργία αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα απευθύνεται σε επιχειρηματίες και φοιτητές – μελλοντικούς επιχειρηματίες αναφορικά με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους για έγκαιρη διάγνωση του επιχειρηματικού κινδύνου και την εφαρμογή διαδικασιών αποφυγής του ή μετριασμού των συνεπειών του. Σε εθνικό επίπεδο, στο έργο συμμετείχε, εκτός του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στη τελετή βράβευσης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων  και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς και ο κ. Ηλίας Γεωργόπουλος, υπεύθυνος του έργου για το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.