Πίσω
25/04/2024

Συνάντηση της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ με τον Yποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γρηγόρη Ζαρωτιάδη

Συνάντηση με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Γρηγόρη Ζαρωτιάδη είχαν τα Μέλη της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.
resource

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και τα Μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας, ενημέρωσαν τον κ. Ζαρωτιάδη για τα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Επισήμαναν ότι μετά την δεκαετή χρηματοπιστωτική κρίση οι επιχειρήσεις βρέθηκαν στη δίνη της πανδημικής και ενεργειακής κρίσης με αποτέλεσμα την διόγκωση των ήδη σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας και υπερχρέωσης που αντιμετώπιζαν. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο διαχρονικό πρόβλημα  της μη πρόσβασης σε χρηματοδότηση που αντιμετωπίζουν οι  μικρομεσαίοι το οποίο από τη μια μεριά καθηλώνει  τις επιχειρήσεις σε μικρής κλίμακας επενδύσεις, ενώ από την άλλη εντείνει τα προβλήματα ρευστότητας τους δημιουργώντας κίνδυνο βιωσιμότητας. Τόνισαν ακόμα ότι η συμμετοχή των πολύ μικρών επιχειρήσεων στις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις   εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς πολύ μικρό μέρος των επενδύσεων χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά  χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς υπογράμμισε  ότι η  μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν την ανάγκη ενός σταθερού οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος , με τις  επερχόμενες Ευρωεκλογές να αποτελούν ευκαιρία ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως  μιας πολιτικής κοινότητας που βασίζεται σε κοινές αξίες  και  έχει ως  βασικό στόχο την ενδυνάμωση της εσωτερικής συνοχής.

 Ο κ. Ζαρωτιάδης είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του ASECU.