Πίσω
27/05/2024

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 54η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ

resource

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 54ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), που διεξήχθησαν το Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, με την παρουσία αντιπροσώπων των ΕΒΕ από όλη την Ελλάδα.

Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών, πραγματοποιήθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός της ΓΣΕΒΕΕ 2023-2024 από τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας, κ. Δημήτρη Βαργιάμη, ενώ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, παρουσίασε τον Προγραμματισμό Δράσης, για το διάστημα 2024-2025.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Καββαθάς, «Η ΓΣΕΒΕΕ επιμένει δογματικά στην ανάλυση μιας σειράς πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τη θέση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Έτσι το επόμενο διάστημα προτεραιότητα της Συνομοσπονδίας οφείλει να είναι η βελτίωση της θέσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Ελληνική οικονομία, περιορίζοντας ή ακόμη και καταργώντας όλα εκείνα τα εμπόδια που εδώ και χρόνια τις έχουν καταδικάσει να διαδραματίζουν έναν περιθωριακό ρόλο, σε μια οικονομία στην οποία επικρατούν τα ολιγοπώλια και ευνοούνται οι συγχωνεύσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να εκφράσουμε πιο δυναμικά, πιο τεκμηριωμένα, περισσότερους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας.»

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, πραγματοποιήθηκαν οι ψηφοφορίες όπου και υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ο Οικονομικός και ο Διοικητικός Απολογισμός 2023-2024, καθώς και ο Προγραμματισμός Δράσης 2024-2025 και ο Προϋπολογισμός έτους 2024.

Επίσης υπερψηφίστηκε ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ καταδικάζει το Ισραηλινό Κράτος για τα εγκλήματα που διαπράττει κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Στέκεται αλληλέγγυα μαζί με όλες τις παγκόσμιες φωνές, υπέρ της δίκαιης λύσης αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους. 

Ζητά την άμεση και χωρίς όρους παύση των επιθέσεων του Ισραηλινού κράτους στη Γάζα.»