Πίσω
25/02/2022

Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά στους Ουκρανούς

Η SMEunited καταδικάζει με τον εντονότερο δυνατό τρόπο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Διεθνείς σχέσεις
resource

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στον ουκρανικό λαό αυτή τη στιγμή κινδύνου και λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας στρατιωτικής επέμβασης. Η SMEunited στέλνει μήνυμα στήριξης στην οργάνωση μέλος της, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ουκρανίας, και σε όλους τους Ουκρανούς επιχειρηματίες και βιοτέχνες. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, Ρωσία & Λευκορωσία.

Οι ευρωπαϊκές ΜΜΕ αποδοκιμάζουν και καταδικάζουν έντονα την εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. 

Η απρόκλητη αυτή επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αποτελεί σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων, και συνιστά πραγματική απειλή στην ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη και ευρύτερα. Η SMEunited στηρίζει τα συμπεράσματα της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Οι συμφωνηθείσες κυρώσεις πρέπει να τεθούν σε ισχύ άμεσα. Οι κυρώσεις αυτές έστειλαν μήνυμα στη ρωσική ηγεσία ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχτεί ρωσικές στρατιωτικές και επιθετικές επεμβάσεις στο έδαφος άλλης χώρας.