Πίσω
12/05/2023

Γιώργος Καββαθάς: Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν είχαν και τις καλύτερες επιδόσεις

Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ στο ΒΗΜΑ
resource
«Η επιχειρηματικότητα σήμερα βρίσκεται σε μια κρίσιμη συγκυρία καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την περιορισμένη ρευστότητα και τα περιορισμένα ταμειακά διαθέσιμα των επιχειρήσεων, την αύξηση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων καθώς και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αφετέρου τη μείωση της ζήτησης με τη συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών»,

τονίζει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

«Αυτή την πραγματικότητα δεν την ευνοεί μια ρευστή πολιτικά περίοδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η χώρα έχει ανάγκη ανεξάρτητα από τις επιλογές των πολιτών μια ισχυρή κυβέρνηση.

 Ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση που δεν ταυτίζεται απόλυτα με την έννοια της αυτοδύναμης και μονοκομματικής κυβέρνησης. Άλλωστε οι μονοκομματικές κυβερνήσεις στην χώρα δεν είχαν πάντοτε και τις καλύτερες επιδόσεις. Συνεπώς για τις μικρές επιχειρήσεις περισσότερο από την ταμπέλα του εκάστοτε πολιτικού φορέα σημασία έχει το πολιτικό σχέδιο και η βούληση εφαρμογής του. Ιδίως σε μία περίοδο κατά την οποία η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων «μικρομεσαίων» είναι έντονη», σημειώνει ο κος Καββαθάς.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ONLINE