Πίσω
01/05/2022

Εργατική Πρωτομαγιά

resource

Το δικαίωμα στην εργασία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το οποίο η πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να προασπίζεται σε κάθε εποχή, σε κάθε πολιτική και οικονομική συγκυρία. Ο συμβολισμός της σημερινής ημέρας, της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μιας ημέρας τιμής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέσα στη δίνη της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, αποκτά βαρύνουσα σημασία. Για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, ο αγώνας ενάντια  στη λιτότητα, συνεχίζεται αμείωτος.  Σε μια εποχή που οι προκλήσεις αυξάνονται και οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς  ο αγώνας για  μείωση της ανεργίας  και την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης και της λιτότητας είναι πιο επίκαιρος πάρα ποτέ.

Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είχαν πάντα και συνεχίζουν να έχουν σημαντικούς και άρρηκτους  δεσμούς με την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους, γιατί στην πορεία των χρόνων πολλές φορές βρέθηκαν σε κοινά μετερίζια και αγώνες.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι αφουγκράζονται τις αγωνίες και τη θέση των εργαζομένων στην οικονομία και στην κοινωνία και στέκονται αρωγοί  στα αιτήματα  τους  γιατί  μόνο έτσι μπορεί να  υπάρξει οικονομική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή.