Πίσω
23/03/2023

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας από την ΓΣΕΒΕΕ

resource

Σε μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης προχώρησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας   (ΓΣΕΒΕΕ) πραγματοποιώντας δωρεά  ύψους 10.000 ευρώ προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση των πληγέντων από τον πρόσφατο  καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και  την Συρία.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 ο Πρόεδρος  του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), Δρ. Αντώνιος Αυγερινός,  επισκέφτηκε  τα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ  όπου και συναντήθηκε με  τους Εκπροσώπους της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας   και  ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς  παρέδωσε στον κύριο Αυγερινό την επιταγή με το χρηματικό ποσό της δωρεάς. Η επιταγή που παραδόθηκε ήταν συνολικού ποσού 11.500 ευρώ, αφού την δωρεά της ΓΣΕΒΕΕ ενίσχυσαν οι Ομοσπονδίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) με τα ποσά των 500 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το ποσό αυτό, μέσω του μηχανισμού που διαθέτει ο ΕΕΣ, θα καλύψει το επόμενο διάστημα τις καθημερινές ανάγκες των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ευχαρίστησε  θερμά  τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ  για την ευγενική αυτή πρωτοβουλία και διαβεβαίωσε ότι η οικονομική βοήθεια θα φτάσει άμεσα και με ασφάλεια στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού. Ο κ. Καββαθάς παρέδωσε στον  Πρόεδρο  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το έργο και την κοινωνική προσφορά του, το αναμνηστικό των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ.