Πίσω
24/09/2022

Εκδήλωση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ "Μικρή επιχείρηση: το αποτύπωμά της στην ανάπτυξη της οικονομίας"

resource

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, απόψε, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, με θέμα:  «Μικρή επιχείρηση: Το αποτύπωμά της  στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση - στρογγυλό τραπέζι με την συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Χάρη Μαμουλάκη, του Βουλευτή Χαλκιδικής, Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων  της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολου Πάνα, του Μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Υπευθύνου τμήματος ΕΒΕ κ. Θανάση Τζίμα, και του  κ. Κώστα Ντάσκα, Συντονιστή της Κ.Ε. ΜέΡΑ 25 . 

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ρολό που διαδραματίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελληνική Οικονομία αλλά και στις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης καίριων προβλημάτων που δυσκολεύουν την ανάπτυξη τους, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την επιβίωση τους. 

Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το μείγμα πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθεί δεδομένων των συνθηκών  ώστε οι μικρές επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των δυσκολίων τον ερχόμενο χειμώνα καθώς η εμφάνιση του πληθωρισμού, που από τα μέσα του 2021 «καλπάζει» λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας και της διατάραξης των εφοδιαστικών αλυσίδων διεθνώς και οι δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία, ανέτρεψαν τα δεδομένα και δημιούργησαν νέες προκλήσεις ιδιαίτερα για τις των μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε συνδικαλιστικά στελέχη για την προσφορά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και σε εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ για την ανάδειξη των θεμάτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του έργου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  (ΓΣΕΒΕΕ) και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.  

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στα συνδικαλιστικά στελέχη : Α.Βασιλόπουλο, Ν.Αντζινά, Β.Ιωάννου, Ι. Παπαργύρη, Π. Σκέντζο, Γ. Μαρκογιαννάκη, Κ. Τοπτσίδη, Χ.Τσανασίδη, Π. Μαλτσάκη, Ι.Τσάκο, Ν. Ρουσανίδη, Ν. Τσίρο, Γ. Τρακαλάκη, Κ.Δανέζη, Ν. Μάζη, Ε. Ανδρεαδάκη.

Επίσης στους δημοσιογράφους: Δήμητρα Μανιφάβα από την εφημερίδα "Καθημερινή" και το οικονομικό site "Moneyreview.gr", Εύη Παπαδοσηφάκη από το "Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων" και Θεοφάνη Ζώη από την οικονομική εφημερίδα "Ναυτεμπορική".

Η δράση υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του έργου “Θεσμική, ερευνητική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση της ΓΣΕΒΕΕ” με κωδικό ΟΠΣ 5001290. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020”.