Πίσω
10/11/2022

Δυναμικό «παρών» της ΓΣΕΒΕΕ στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης

resource

Δυναμικό «παρών» στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης έδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, με την συμμετοχή της, στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, για άμεση λήψη μέτρων στήριξης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαρκείς και συνεχόμενες κρίσεις και να κρατηθούν ζωντανές οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η ΓΣΕΒΕΕ διοργάνωσε κεντρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, παρουσία του Προέδρου κ. Γιώργου Καββαθά, του Γεν. Γραμματέα κ. Δημήτρη Βαργιάμη και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη  Βουλή με την συμμετοχή εκπροσώπων και των Ομοσπονδιών της Αττικής.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη ενώ στο κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας για συμμετοχή στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης ανταποκρίθηκαν Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, διοργανώνοντας με επιτυχία συγκεντρώσεις και ανάλογες εκδηλώσεις όπως στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, με μεγάλη συμμετοχή μελών των Τοπικών Ομοσπονδιών Μελών της ΓΣΕΒΕΕ. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, 

“τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση απέναντι στην καλπάζουσα ακρίβεια δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών. Με επιδοματικές πολιτικές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα. Διεκδικούμε και απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί!”