Πίσω
09/12/2021

Η ΓΣΕΒΕΕ στο νέο Προεδρείο της SMEunited.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2021, συγκλήθηκε στις Βρυξέλλες η Γενική Συνέλευση της SMEunited, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιοτεχνιών και ΜΜΕ, για την εκλογή Προέδρου και Προεδρείου (Board of Directors) για τα έτη 2022-2023.
Διεθνείς σχέσεις
Ειδικά θέματα Μμε
resource

Πρόεδρος εξελέγη ο Petri Salminen, από την Ομοσπονδία Φινλαδικών Επιχειρήσεων, ο οποίος θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου 2022, ενώ στο νέο Προεδρείο της SMEunited εξελέγη ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος μετέχει στην SMEunited ως Αντιπρόεδρος από το 2013. Στην ομιλία παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο της SMEunited 2019-2021, Alban Maggiar, ο εκλεγείς Πρόεδρος Salminen αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ, και στην ανάγκη να οικοδομηθεί ένα περιβάλλον όπου οι ΜΜΕ μπορούν να καινοτομούν, να επενδύουν, και να δημιουργούν θέσεις εργασίας· στο επίκεντρο θα παραμείνει η ανάκαμψη των ΜΜΕ έπειτα από την πανδημική κρίση και να τους δοθεί η δυνατότητα ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού.

Η SMEunited, στην οποία η ΓΣΕΒΕΕ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη, είναι αναγνωρισμένη εργοδοτική οργάνωση και Ευρωπαίος Κοινωνικός Εταίρος. Έχει 65 οργανώσεις-μέλη (εθνικές διεπαγγελματικές ομοσπονδίες Βιοτεχνιών και ΜΜΕ, ευρωπαϊκές κλαδικές οργανώσεις ΜΜΕ, και συνεργαζόμενα μέλη) από περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσωπώντας περισσότερες από 22,5 εκατομμύρια επιχειρήσεις με περίπου 82 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη.