Πίσω
27/06/2022

Διαμόρφωση παγκόσμιας πολιτικής για τις ΜΜΕ.

Παρέχετε φιλικό προς τις ΜΜΕ περιβάλλον, και οι ΜΜΕ θα επιφέρουν αποτελέσματα.
Διεθνείς σχέσεις
resource

Σήμερα, τα Ηνωμένα Έθνη (ΗΕ) σηματοδοτούν τον ετήσιο εορτασμό των πολύ μικρών, μικρών, και μεσαίων επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων είναι η ανθεκτική ανάκαμψη. Με την αφιέρωση αυτής της ημέρας, τα ΗΕ τιμούν τους επιχειρηματίες στις απανταχού κοινωνίες τη στιγμή που αντιμετωπίζουν την τριπλή απειλή της CoViD, της σύρραξης, και του κλίματος. Πρόκειται για την πέμπτη επέτειο της Ημέρας ΠΜΕ και ΜΜΕ, την οποία δημιούργησε η Γενική Συνέλευση των ΗΕ για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση ως προς τη συμβολή των μικρών επιχειρήσεων στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην οικονομική ανάπτυξη, και σε ευημερούσες κοινότητες.

Οι εν λόγω πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν άνω του 70% των επιχειρήσεων και περισσότερο από το 50% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως. 

Στην Ευρώπη, το 99,8% του συνόλου των επιχειρήσεων είναι ΜΜΕ, και παρέχουν το 65% της απασχόλησης. Διασφαλίζουν βασικές ανάγκες, απασχόληση και κοινωνική συνοχή, ιδίως στις αγροτικές περιοχές. Και αποτελούν ισχυρό συντελεστή στην κατάρτιση των νέων ανθρώπων. Οι ΜΜΕ –μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο– βρίσκονται πάνω σε τρενάκι εξελίξεων: καθώς προετοιμάζονται για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, έχουν πληγεί από την πανδημία της CoViD. Τα υγειονομικά μέτρα είχαν δυσανάλογο αντίκτυπο στον ιστό των ΜΜΕ της οικονομίας μας. Εάν και δημιουργήθηκαν διάφορα μέτρα στήριξης, πολλοί επιχειρηματίες ανέλαβαν δανειακή χρηματοδότηση για να καταφέρουν οι εταιρείες τους να επιβιώσουν. Κατά συνέπεια, πολλές ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένες. Η ολοένα και μεγαλύτερη υπερθέρμανση της οικονομίας έρχεται να συνδυαστεί με έναν πόλεμο στη γειτονιά μας.