Πίσω
03/07/2024

Αναπτυξιακή πολιτική με ενίσχυση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ EPSILON7
resource

Ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικών «θετικής διάκρισης» προς όφελος των μικρών επιχειρήσεων στην Ε.Ε. και μία εθνική αναπτυξιακή πολιτική, που θα ενισχύσει τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά στον απόηχο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καββαθάς.

Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί ότι, θα βιώσουμε στη χώρα μας ένα είδος αυτοεκπληρούμενης προφητείας. «Αν συνεχίζουμε να αφήνουμε τους “μικρούς” χωρίς πρόσβαση στη χρηματοδότηση και στην εξειδικευμένη πληροφόρηση, χωρίς στοχευμένα κίνητρα για ανάπτυξη συνεργασιών (clusters), χωρίς μηχανισμούς παρέμβασης και υποστήριξης στα πεδία της τεχνολογίας και της καινοτομίας και χωρίς δυνατότητα ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού τους, τότε προφανώς θα καταλήξουμε σε μία μίζερη και προβληματική εικόνα, την οποία είχαμε προβλέψει επειδή ακριβώς δεν κάναμε τίποτα για να την αλλάξουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ εδώ