Πίσω
17/11/2023

Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργου Καββαθά, για τον εορτασμό της 50ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

resource

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης. Τα μηνύματα εκείνων των μεγάλων στιγμών μας υπενθυμίζουν ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός. Οι αγώνες της νεολαίας ήταν και θα είναι πάντα η ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. 

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αναγνωρίζουμε το χρέος μας να διαφυλάξουμε την ποιότητα των θεσμών και μαζί την ίδια τη Δημοκρατία. Σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας οι νέοι μας μπορούν και πάλι να δείξουν το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς φόβο και διχασμό, αλλά με αλληλεγγύη και οράματα που θα δίνουν προοπτική για το μέλλον.

Ιδιαίτερα φέτος, που η 50ή επέτειος συμπίπτει με τα όσα τραγικά εξελίσσονται στην Παλαιστίνη οι φωνές όλων μας θα πρέπει να είναι συντονισμένες στη καταδίκη των εγκλημάτων και όσων τα συντελούν και παράλληλα στην ανάδειξη της αλληλεγγύης του λαών”.