Πίσω
08/02/2024

Σειρά επαφών με Φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ο Προέδρος της ΓΣΕΒΕΕ στις Σέρρες

Σειρά επαφών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς στις Σέρρες την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή πρόσκληση στην Ετήσια Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ΟΕΒΕΣ Σερρών για τους Αντιπροσώπους της και τους Προέδρους των Σωματείων της.
resource

Την  Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Κ. Γιώργος Καββαθάς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ κ. Σωτήρη Κοτσαμπά και το Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Σάββα Αραπτσίδη είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Εμμ. Παπά Δημήτρη Νότα, η οποία  αποτέλεσε ευκαιρία για ανάπτυξη ωφέλιμου διαλόγου, όσον αφορά στις προκλήσεις, στις προοπτικές ανάπτυξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και στη συνδικαλιστική οργάνωση στις επιμέρους δημοτικές ενότητες του Νομού Σερρών, όπως επίσης και στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προς την κατεύθυνση αυτή.

Το μεσημέρι  ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  των Μελών της Ένωσης Επαγγελματιών Σιδηροκάστρου παρουσία του Προέδρου της Ένωσης, κ. Δημητρίου Μπακρατσά, των Μελών του Δ.Σ  και του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΣ κ. Κοτσαμπά, του Αντιδημάρχου Σιντικής κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου και της Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Σιντικής, κας Αθανασίας Αγγελίδου. Στην διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα ενημέρωσής  για την πρόσφατη επανασύσταση της Ένωσης και τις δράσεις  προς όφελος των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής της Σιντικής που έχει θέσει ως στόχο. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ στο χαιρετισμό του  αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δίνοντας βαρύτητα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο,  απαντώντας και σε  ερωτήσεις που του  ετέθησαν. Μάλιστα ο  Προέδρος της ΓΣΕΒΕΕ ήταν  και τυχερός καθώς  ήταν αυτός που  βρήκε το  φλουρί της βασιλόπιτας.

Το βράδυ της ιδίας ημέρα πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση   της κοπής  πίττας για όλα τα Σωματεία της, τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους της και τα Προεδρεία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΟΕΒΕΣ Σερρών, παρουσία των Εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού, επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου των Σερρών , παρόντος του Προέδρου της  ΓΣΕΒΕΕ.Το φλουρί κέρδισε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και  το Σωματείο Ψυκτικών Ν. Σερρών.

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Αθανάσιο Μαλλιαρά. Στη συνάντηση  εκτός του  Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΒΕΣΣ, κ.κ. Σ. Κοτσαμπά και Δ. Βροντελή, ο Γιώργος Καββαθάς  είχε επαφή και με τον Πρόεδρο της ΕΒΕΣ όπου συζήτησαν  για τα  κρίσιμα θέματα που αφορούν στο επιχειρείν όπως το  νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τα προγράμματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, αλλά και την ενδεχόμενη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΓΣΕΒΕΕ και του ΕΒΕΣ για την προώθηση και ανάπτυξη μελετών, την εκπόνηση σεμιναρίων και άλλων επιμορφωτικών και όχι μόνο δράσεων, προς όφελος των επαγγελματιών.

Ακολούθως ο κ. Καββαθάς συναντήθηκε  και με τον Αντιδήμαρχο Υποδομών- Τεχνικών Έργων & Άμεσων Παρεμβάσεων των Σερρών, κ. Αθανάσιο Γάτσιο,  ο οποίος υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ στο Δημαρχείο των Σερρών. Ο κ. Γάτσιος έδειξε βαθιά γνώση για τα προβλήματα των επαγγελματιών των Σερρών, ενώ μετέφερε την θετική διάθεση τόσο της Δημάρχου κας Βαρβάρας Μιτλιάγκα, όσο και συνολικά της νέας δημοτικής αρχής για αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους της εστίασης, αλλά και τη στήριξη του κάθε επαγγελματικού κλάδου. Μάλιστα  στη συζήτηση ετέθη από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Σερρών Σ. Κοτσαμπά μια ενδεχόμενη συνεργασία του Δήμου των Σερρών, με τον επιστημονικό βραχίονα της ΓΣΕΒΕΕ, το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών, ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, για την κατάρτιση και επιμόρφωση των επαγγελματιών, αλλά και την επιστημονική χαρτογράφηση του οικονομικού κλίματος και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου Σερρών.