Πίσω
07/02/2024

Η ΓΣΕΒΕΕ στο 24ο Συνέδριο της ΟΨΕ στη Βέροια

Το παρόν στις εργασίες του 24ου Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης Ψυκτικών Ελλάδος (ΟΨΕ) που πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου2024, έδωσαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης, όπως επίσης και ο κοινός εκπρόσωπος των εργοδοτών στον ΕΟΠΠΕΠ κ. Ιωάννης Παπαργύρης.
resource

Στην διάρκεια του συνεδρίου  συζητήθηκαν  οι  τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο  όσο και προβλήματα που αφορούν τους επαγγελματίες, ανάμεσα  τους   το θέμα των  αδειοδοτήσεων  και πιστοποιήσεων, η μη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού  517/2014 και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τα τεχνικά επαγγέλματα. Επίσης παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία  της Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος μαζί με το Πολυτεχνείο και το ΚΕΚ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  να προχωρήσουν  σε κατάρτιση  και εκπαίδευση όλων των τεχνικών ψυκτικών πανελλαδικά  αναφορικά με τη χρήση του φυσικού αερίου, η οποία θα  ξεκινήσει το επόμενο  εντός του προσεχούς Μαρτίου.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης  ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς  και ο  Γενικός Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ) κ. Δημήτρης Βαργιάμης απηύθυναν χαιρετισμούς   επισημαίνοντας  στις ομιλίες τους τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους και στον κλάδο των Ψυκτικών καθώς  στις πρωτοβουλίες της ΓΣΕΒΕΕ ιδίως την τελευταία δεκαετία  με μια σειρά δράσεων  που έχουν  στόχο να υποστηρίξουν τη θέση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των τεχνικών επαγγελμάτων , μέσα από μια  πολύπλευρη δραστηριότητα των θυγατρικών της οργανισμών, του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (https://imegsevee.gr/) και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (https://www.kekgsevee.gr/), που παρέχουν μια σειρά υπηρεσιών σε επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, Κοντούσιας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ημαθίας Γιώργος Δαδόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας Λάζαρος Ασλανίδης.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ  κ. Γιώργος Καββαθάς απένειμε τιμητική  πλακέτα  στον πρώην πρόεδρο της ΟΨΕ κ. Παναγιώτη Πουλιάνο ενώ  πλακέτα απονεμήθηκε και στον πρώην Ταμία της ΟΨΕ  κ .Αριστείδη Αφράνη,  την απονομή της οποίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΟΨΕ κ. Δημήτρης  Κοντούσιας. Την  έναρξη των εργασιών του 24ου Συνεδρίου της ΟΨΕ  έκανε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος τέλεσε και  αγιασμό.