Πίσω
16/02/2024

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Λασιθίου ο Γ’ αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Το παρόν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Λασιθίου, σε Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λασιθίου, έδωσε ο Γ’ αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.), κ. Χαράλαμπος Λεκάκης.
resource

Σε δηλώσεις του ο κ. Λεκάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι σημειώνοντας ότι το τρέχον έτος οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά θέματα που τις επιβαρύνουν, ανάμεσά τους: το νέο φορολογικό σύστημα , η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και η ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Τόνισε μάλιστα ότι η ΓΣΕΒΕΕ έχει ήδη προχωρήσει σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε τα  νέα φορολογικά μέτρα να μην εφαρμοστούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που θα κληθούν να πληρώσουν το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων στις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Νομό Λασιθίου, ενώ βραβεύτηκαν μαθητές των Δήμων του Νομού Λασιθίου που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2023.