Πίσω
05/12/2023

Δυναμικό το παρόν της ΓΣΕΒΕΕ κατά του νέου φορολογικού -Όχι στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο

Για μια ακόμη φορά η ΓΣΕΒΕΕ εκπροσωπώντας τους Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Εμπόρους της χώρας έδωσε δυναμικά το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, αντιδρώντας στο άδικο «τσουβάλιασμα» που επιχειρεί η Κυβέρνηση και φωνάζοντας “όχι” στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.
resource

Με τη μαζική  ανταπόκριση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, η ΓΣΕΒΕΕ μαζί με  τους εκπροσώπους  και των άλλων φορέων των ελεύθερων επαγγελματιών διαδήλωσαν  για την απόσυρση των προωθούμενων φορολογικών μέτρων ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, που  χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί αυθαίρετα ισοπεδωτικού χαρακτήρα κριτήρια για να δικαιολογήσει τον προσδιορισμό του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς,  τόνισε ότι η Κυβέρνηση  εφαρμόζει στην πράξη το δόγμα Πισσαρίδη θέλοντας να καταστρέψει τη μικρή επιχειρηματικότητα και την αυτοαπασχόληση στην Ελλάδα. “Για άλλη μια φορά μας είπαν ψέματα προεκλογικά. Τα  ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Αυτά  υποσχέθηκαν; Αυτά είπαν; 'Αλλα είπαν ! Και δεν φτάνει αυτό οδηγούν τον κόσμο σε έναν κοινωνικό αυτοματισμό  προσπαθώντας να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Να σπείρουν το διχασμό. Ένα διχασμό που έχει πληρώσει ακριβά η Ελληνική Κοινωνία. Εμείς όμως θα είμαστε εδώ. Θα είμαστε και αύριο  εδώ και  θα παλέψουμε αυτό το  αντιλαϊκό  νομοσχέδιο με κάθε μέσο ώστε  να μην  περάσει”.

Η ΓΣΕΒΕΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει με κανένα σύστημα τεκμαρτού (υποθετικού) υπολογισμού των εισοδημάτων ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και ζητά την απόσυρση των σχετικών ρυθμίσεων.