Πίσω
11/03/2024

Κατάθεση στεφάνου της ΓΣΕΒΕΕ στη μνήμη των νεκρών Επαγγελματοβιοτεχνών της “Ματωμένης Πέμπτης” της 10ης Μαρτίου 1927

Αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Καββαθά κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Τιμής επί της οδού Πανεπιστημίου 40-42, σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, τιμώντας τη μνήμη των τριών νεκρών Επαγγελματοβιοτεχνών, της “Ματωμένης Πέμπτης” της 10ης Μαρτίου 1927, Γεωργίου Γεράλδη, Μιχαήλ Κοντού και Κόδρου Μπενούκα, αγωνιστών της πρώτης και ιστορικής πανεπαγγελματικής απεργίας και πορείας του 1927.
resource

Την εκδήλωση μνήμης τίμησαν επίσης με κατάθεση στεφάνου Αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Παύλο Ραβάνη, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Επίσης στην εκδήλωση παρέστη και ο π. Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτριος Ασημακόπουλος.

97 χρόνια μετά, ο αγώνας και η θυσία των τριών αγωνιστών συναδέλφων, για τη διεκδίκηση  των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους, συνεχίζει να είναι το ίδιο επίκαιρα και  να  εμπνέουν όλους μας με γνώμονα την μακρόχρονη και σταθερή ανάπτυξη, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος οικονομικής δημοκρατίας.