Πίσω
01/03/2024

Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ σε προπαρασκευαστική συνάντηση στο Μόναχο με θέμα την διοργάνωση Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου το 2025 που θα εξετάσει τα προβλήματα της Βιοτεχνίας

Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Γιώργο Καββαθά και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Βαργιάμη, επισκέφθηκε το Μόναχο στις 28 Φεβρουαρίου 2024. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της γερμανικής Συνομοσπονδίας ZDH. Σκοπός της επίσκεψης των επικεφαλής της ΓΣΕΒΕΕ ήταν η πραγματοποίηση προπαρασκευαστικής συνάντησης με θέμα την διοργάνωση πανευρωπαϊκού συνεδρίου το 2025 που θα εξετάσει τα προβλήματα της βιοτεχνίας και θα προτείνει λύσεις. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αυστρία. Η πρόσκληση προς την ΓΣΕΒΕΕ επιβεβαιώνει το αυξημένο κύρος της Συνομοσπονδίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
resource

Στην συνάντηση η ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ είχε την ευκαιρία να τονίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όπως οι αθρόες εισαγωγές, τα προβλήματα πιστοποίησης επαγγελμάτων, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, η άνοδος του κόστους παραγωγής, η υψηλή φορολογία, κ.α.

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε επίσης κι ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να υποστηρίξει το νέο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να υποστηριχθεί η ευρωπαϊκή βιοτεχνία.

Η διεθνής συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο της ετήσιας εμπορικής έκθεσης της γερμανικής βιοτεχνίας που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας.