Πίσω
29/04/2024

Μήνυμα ΓΣΕΒΕΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Το δικαίωμα στην εργασία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το οποίο η πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να προασπίζεται σε κάθε εποχή, σε κάθε πολιτική και οικονομική συγκυρία. Ο συμβολισμός της ημέρας της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποκτά βαρύνουσα σημασία μέσα στην δίνη των όσων καλούμαστε όλοι να  αντιμετωπίσουμε στις νέες συνθήκες που  έχουν διαμορφωθεί.
resource

Οι μικρομεσαίοι  επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι  είχαν πάντα και συνεχίζουν να έχουν  σημαντικούς και άρρηκτους  δεσμούς με την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους καθώς στην πορεία των χρόνων πολλές φορές βρέθηκαν σε κοινούς αγώνες.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ αφουγκραζόμαστε  τις αγωνίες και τη θέση των εργαζομένων  και στεκόμαστε αρωγοί  στα αιτήματα  τους. Άλλωστε για τους  μικρούς και πολύ μικρούς εργοδότες η σχέση με τους εργαζόμενους ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι  μια από τις βασικές παραμέτρους που κρίνουν την επιτυχία και την πρόοδο μιας επιχείρησης.

 Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής, αφιερωμένη σε εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Μετά από πολλά χρόνια κρίσης και  οικονομικής αβεβαιότητας, καλούμαστε  τώρα όλοι μας,  Κυβέρνηση, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι  να διαχειριστούμε με σοβαρότητα  τις όποιες επιπτώσεις υπάρχουν,  να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες  για  να δημιουργήσουμε από κοινού καλύτερες συνθήκες για το μέλλον της κοινωνίας και της οικονομίας.

Σε μια εποχή που οι προκλήσεις αυξάνονται και οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς  ο αγώνας για  μείωση της ανεργίας  και την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης και της λιτότητας είναι πιο επίκαιρος πάρα ποτέ.

Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είχαν πάντα και συνεχίζουν να έχουν σημαντικούς και άρρηκτους  δεσμούς με την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους, γιατί στην πορεία των χρόνων πολλές φορές βρέθηκαν σε κοινά μετερίζια και αγώνες.Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι αφουγκράζονται τις αγωνίες και τη θέση των εργαζομένων στην οικονομία και στην κοινωνία και στέκονται αρωγοί  στα αιτήματα  τους  γιατί  μόνο έτσι μπορεί να  υπάρξει οικονομική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή.