Πίσω
15/05/2023

Παρών στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης “ALEXPO 2023” και στο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικά Κυλικεία: « Η ώρα του δεκατιανού» ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

resource

Την ανάγκη παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν από τη μεριά της Πολιτείας, με σημαντικότερες τη μείωση των επιβαρύνσεων στους τουριστικούς κλάδους (ΦΠΑ, φόροι, τέλη), αλλά και την ανάπτυξη δράσεων για την παράλληλη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα, του τομέα πολιτιστικής-δημιουργικής βιομηχανίας, της χειροτεχνίας, της εστίασης και των καταλυμάτων με την τουριστική αλυσίδα ώστε η Ελλάδα να γίνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, κ. Γιώργος Καββαθάς, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης (ALEXPO 2023), την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ευχαρίστησε στην ομιλία του τον Πρόεδρο του Επιμελητήριο Έβρου, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, για την πρόσκληση στην φετινή Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης, η οποία επιστρέφει ανανεωμένη και δυναμικότερη μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ η ΑLEXPO έχει πλέον καθιερωθεί στην συνείδηση του επαγγελματία ως θεσμός που προάγει την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και συνεισφέρει στην τοπική ανάπτυξη και για 19η φορά βρίσκεται στην προμετωπίδα των εξελίξεων αποτελώντας τον χώρο μέσα στον οποίο οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές μπορούν να πάρουν ιδέες και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και προοπτικές για ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων.

 “Όπως γνωρίζετε προέρχομαι από τον χώρο της πολύπαθης εστίασης και με μεγάλη χαρά βλέπω ότι για μια ακόμη φορά στις εκδηλώσεις δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην γαστρονομία και μάλιστα στην ελληνική γαστρονομία και στα τοπικά προϊόντα, που έχουν μακραίωνη παράδοση και αποτελούν ισχυρό διατροφικό πρότυπο, που μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για τον τουρίστα να επιστρέψει" ανέφερε ο κ. Καββαθάς.

Σημείωσε μάλιστα ότι σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, για το 27% των ταξιδιωτών, ένας από τους βασικούς λόγους επιλογής προορισμού, είναι η γαστρονομία. Επιπλέον, το 12% των επισκεπτών της χώρας μας τοποθετούν τη γαστρονομία ως ουσιαστικό λόγο επιλογής της Ελλάδας, ως χώρας διακοπών.

 "Καθώς, μάλιστα, οι προοπτικές για την νέα τουριστική σεζόν είναι μέχρι τώρα ευοίωνες, πιστεύω πως η φετινή έκθεση ALEXPO θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού, κάτι που έχουμε τόσο ανάγκη μετά από τη μακρά πανδημική περίοδο, αλλά και τη προϊούσα ενεργειακή κρίση”, υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς τονίζοντας ότι η ΓΣΕΒΕΕ ήταν και είναι πάντα δίπλα, αρωγός, σε αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός.

Επίσης το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14  Μαΐου 2023 ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ παρευρέθηκε στις εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου που διοργάνωσαν στην Κύμη της Εύβοιας  το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Νομού Εύβοιας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία με θέμα Σχολικά Κυλικεία: «Η ώρα του δεκατιανού». Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των αναγκών του κλάδου και ειδικότερα η οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις,  αλλά ταυτόχρονα  και η ανάδειξη των αναγκών των μαθητών ως προς την καθημερινή τους σίτιση και του ουσιαστικού ρόλου των κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων.