Πίσω
07/12/2021

Επίσκεψη Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ στην Κύπρο

resource

Σειρά επαφών με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων της Κύπρου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  κ. Γιώργος Καββαθάς στην διάρκεια  της επίσκεψής του στην Κύπρο με αφορμή τη συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  κ. Γ. Καββαθάς κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, απένειμε το αναμνηστικό γλυπτό των «100 χρόνων» της ΓΣΕΒΕΕ στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ),  κ. Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη.

Παράλληλα στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Παγκυπρίων Οργανώσεων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ)  την Πέμπτη  2 Δεκεμβρίου 2021, παρουσία και του Προέδρου της ΚΕΕΕ  κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, όπου και  συζητήθηκαν οι  δυνατότητες της περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας των δυο φορέων  σε επιχειρηματικά θέματα που συνδέονται με το αντικείμενο της θεσμικής ενδυνάμωσης των συνδικαλιστικών φορέων που εκπροσωπούν και των μελών τους, της κοινωνικής καινοτομίας και των στρατηγικών ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι ήδη τον περασμένο Ιούλιο υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας  ανάμεσα στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕE) και το Ίδρυμα Ερευνών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΙΕΜΕ ΠΟΒΕΚ) με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο συνδικαλιστικών φορέων Ελλάδας και Κύπρου. Το αντικείμενο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας των δυο φορέων αποτελεί η συνέργεια σε ερευνητικά και επιχειρησιακά θέματα.