"Καταστροφή η αύξηση του ΦΠΑ" - Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την ελπίδα να καταλήξει σε αίσιο αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, προκειμένου να πάρει πολύτιμες "ανάσες" η αγορά και να μην υπάρξουν κατακλυσμιαίες εξελίξεις στην οικονομία, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Με δηλώσεις του στη "δημοκρατία" ο κ. Καββαθάς τονίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων θέλει να μην τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και ταυτόχρονα να υπογραφεί "μια συμφωνία σε αναπτυξιακή κατεύθυνση, που δεν θα περιλμαμβάνει υφεσιακά μέτρα".

Οι προτάσεις των θεσμών για την αύξηση του ΦΠΑ, σημειώνει ο κ. Καββαθάς, θα εντείνουν τα ήδη οξυμένα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και θα οδηγήσουν σε νέα λουκέτα. Ειδικά η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρέυμα στο 23% "θα είναι καταστροφική για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά".

Από την άλλη πλευρά, επισημαίνει ο κ. Καββαθάς, η μη υπογραφή συμφωνίας και η επαπειλούμενη έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσουν τη χώρα σε "αχαρτογράφητα νερά".

Συνεπώς, καταλήγει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, η κυβέρνηση πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές.

"Αν είσαι ζωντανός, μπορείς να παλέψεις" δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η οικονομία και οι επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε "ακαριαίο θάνατο".

Σχετικά αρχεία: