Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ με τον Αρχιεπίσκοπο Βόρειας Γερμανίας Gerhard Ulrich

Με τον Αρχιεπίσκοπο Βόρειας Γερμανίας Γκέρχαρντ Ούλριχ ( GerhardUlrich), επικεφαλής της Ενωμένης Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Γερμανίας συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Αρχιεπίσκοπου και είχε σαν σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά την Κυριακή αργία, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι η εν λόγω εκκλησία στην Γερμανία διερευνά το τι ισχύει σε άλλες χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς ενημέρωσε σχετικά την αντιπροσωπεία τόσο για το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα , καθώς και για τις θέσεις της Συνομοσπονδίας επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η Γερμανική αντιπροσωπεία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ενέργειες της ΓΣΕΒΕΕ και θεώρησε ιδιαίτερα σημαντική την πληροφόρηση που έλαβε από την Συνομοσπονδία, καθώς θα χρησιμοποιηθεί ως βάση και για τις συνομιλίες που διεξάγει με τις αντίστοιχες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και στην Γερμανία.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε διάφορα άλλα θέματα όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, καθώς και το πόσο επηρέασε η οικονομική κρίση τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν επαφές, προκειμένου να αλληλοενημερώνονται για κάθε ζήτημα που αφορά τις Πολύ Μικρές & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ώστε να υπάρχει ένας συντονισμός κινήσεων τόσο σε διμερές, όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.