Ημερίδα Περιφέρειας Αττικής, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα:«Από την κρίση στην ανάπτυξη: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης προειδοποίησης επιχειρήσεων & 2ης ευκαιρίας επιχειρηματιών»

Στην ημερίδα που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 6 Ιούνιου, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), έγινε παρουσίαση του Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης επιχειρήσεων και 2ης ευκαιρίας επιχειρηματιών», καθώς και των πρώτων αποτελεσμάτων από τη μέχρι τώρα στήριξη επιχειρήσεων, από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το ΕΕΑ.

Μέσω του προγράμματος θα υποστηριχθούν δωρεάν 600 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αττικής που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

«Το μεγάλο στοίχημα αυτού του προγράμματος παραμένει το πώς θα μπορέσουμε να έχουμε όλο και περισσότερους ωφελούμενους επιχειρηματίες», τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, προσθέτοντας: «και μιλάω για πραγματικά ωφελούμενους. Ακόμα και ένα ποσοστό αυτών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να εμφανίσει βελτίωση στη λειτουργία τους, για εμάς είναι μία ένδειξη. Μην ξεχνάμε πως το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και υλοποιείται σε μία χώρα που το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα έντονες οχλήσεις που ξεπερνούν τις αποφάσεις και τη στρατηγική που θέτει ο μεμονωμένος επιχειρηματίας. Το μοντέλο που εφαρμόζουμε έχει, όσο είναι δυνατόν, προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και λειτουργεί με ρεαλισμό απέναντι στην δική μας πραγματικότητα. Μεγάλο στοίχημα επίσης είναι να δημιουργήσουμε συνέργειες, να φτιάξουμε συμμαχίες και ένα εθνικό δίκτυο που θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα πορίσματα του προγράμματος και γιατί όχι να τα μετουσιώσει σε συγκεκριμένες πολιτικές όπως αντίστοιχα έγινε κάποια χρόνια πριν και στις χώρες – οδηγούς του προγράμματος».

«Με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας έχουμε βάλει τις βάσεις μιας συνεργασίας επωφελούς για τις ΜμΕ, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2017 – σήμερα η συνεργασία αυτή παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη συμμετοχή και την προώθηση μιας κρίσιμης σημασίας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας», επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα με θέμα «Από την κρίση στην ανάπτυξη: Ευρωπαϊκό Δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης επιχειρήσεων και 2ης ευκαιρίας επιχειρηματιών».

«Ο στόχος των συνεργειών μας με τους φορείς επιχειρηματικότητας είναι διπλός. Αφενός να μην ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Να μην οδηγηθούμε ξανά στο επικίνδυνο αδιέξοδο του χθες. Και αφετέρου να οικοδομήσουμε ένα νέο, κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, με αξιοπρεπείς δουλειές. Τον μόνο τρόπο για να γίνει η Αττική, η Ελλάδα πόλος έλξης, έτσι ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να μην αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης. Αναφερόμενη στο πρόγραμμα τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης σταθμίζει τον «επιχειρηματικό κίνδυνο» και συμβάλλει στη στήριξη των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, παρέχοντας μια πλήρη υποστήριξη σε τρία επίπεδα: Διάγνωσης – Θεραπείας – Παρακολούθησης». Τον χαιρετισμό μετέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρης Νικολαρόπουλος καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Π.Τ.Α. Αττικής.

Σχετικά αρχεία: