Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΓΣΕΒΕΕ με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄

Aντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Καββαθά έγινε δεκτή από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, εχθές Τετάρτη 16-05-2017, στο πλαίσιο ενημέρωσης του Αρχιεπισκόπου, για τις ενέργειες της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας αναφορικά με την στήριξη των Μοναστηριακών προϊόντων και των προϊόντων μικρών παραγωγών.

Έγινε λεπτομερής παρουσίαση του σκοπού αυτής της συνεργασίας των δύο φορέων (ΔΣΟ και ΓΣΕΒΕΕ) που αφορά στην στήριξη αυτής της αγνής παραγωγικής διαδικασίας, τόσο των Μοναστικών Κοινοτήτων, όσο και των πολύ μικρών και μικρών παραγωγών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για το γεγονός, ότι ενώ η κοινωνία γνωρίζει αλλά και στηρίζει, σε πολλές περιπτώσεις, τα προϊόντα που παράγονται από αυτές τις μονάδες (Μοναστικές Κοινότητες και Μικροί Παραγωγοί), αυτό γίνεται χωρίς μια οργανωμένη διαδικασία με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διάθεσή τους, παρά μόνο σε ένα τοπικό επίπεδο με περιορισμένες δυνατότητες επέκτασης και σε μία υπερτοπική αγορά.

Ταυτόχρονα η μη ύπαρξη κατάλληλης σήμανσης για αυτά τα προϊόντα περιορίζει την αναγνωρισιμότητά τους και κατά συνέπεια τους αποστερεί και την μοναδικότητά τους.

Ο Μακαριότατος ενημερώθηκε σχετικά για την καθιέρωση και κυρίως την απόδοση του σήματος «ΚΑΝΩΝ» στα παραγόμενα από αυτές τις μονάδες προϊόντα, με στόχο να λειτουργήσει θετικά στην αναγνωρισιμότητά τους.

Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκε η σημαντικότητα της υπό ολοκλήρωση «Σύνταξης του Κανονισμού Απονομής Σήματος», καθόσον η εφαρμογή του αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο επάνω στον οποίο θα στηριχθεί η όλη επιτυχία του εγχειρήματος.

Από πλευράς του ο Μακαριότατος, τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του γι’ αυτήν την προσπάθεια και μας παρείχε την αμέριστη στήριξή του για την επιτυχή ευόδωση των στόχων.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, ότι αυτές οι ενέργειες με την στήριξη της Αρχιεπισκοπής θα «διαχυθούν» και στις άλλες Μητροπόλεις ώστε να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.