Η ΓΣΕΒΕΕ για τη συνάντηση των Κοινωνικών Εταίρων με τον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ συνάντηση των Κοινωνικών Εταίρων με τον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητηθούν εν όψει ΔΕΘ θέματα προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών, βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και προσέλκυσης επενδύσεων.

Η ΓΣΕΒΕΕ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Καββαθά, τον Γεν. Γραμματέα κ. Γιώργο Κουράση και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Ασμάτογλου, κατέθεσε επικαιροποιημένο περίγραμμα προτάσεων της Συνομοσπονδίας σχετικά με τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα πρέπει να υπάρξουν στους τομείς της φορολογικής πολιτικής, του ασφαλιστικού συστήματος (πχ ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός – ρύθμιση των οφειλών στο π. ΟΑΕΕ με πάγωμα των παλαιών οφειλών και καταβολή των τρεχόντων εισφορών), της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και εν γένει για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων (μέσω ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης), της ενίσχυσης των διαρθρωτικών πολιτικών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (διαδοχή, μεταβίβαση, πρόληψη πτώχευσης).

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξη του στον ιδιωτικό τομέα και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης. Επιπλέον, ανέδειξε το πρόβλημα της υπερφορολόγησης και της βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, ενώ δεσμεύθηκε για την προώθηση ενός ρεαλιστικού και βιώσιμου σχεδίου μεταρρυθμίσεων.