Επιστολή ΓΣΕΒΕΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Οικονομίας για αποκατάσταση ζημιών των επιχειρήσεων της Ερμού

Η ΓΣΕΒΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο και τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου ζητώντας εκτός από την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων (ενεργοποίηση του Ν. 3775/21.7.2009), να γίνουν άμεσα οι ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας συνάδελφοι επιχειρηματίες βρεθήκαν στο επίκεντρο ακραίων εκδηλώσεων βίας από ομάδα ατόμων, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημίες στις επιχειρήσεις τους. Η ΓΣΕΒΕΕ όπως κάθε εχέφρων πολίτης δεν μπορεί παρά να εκφράσει, εκτός από την λύπη της, και την δυσαρέσκεια της για την έλλειψη προστασίας που παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια των βανδαλισμών. Πέραν του ότι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του Κράτους να παρέχει ένα επαρκές επίπεδο ασφάλειας σε όλους τους πολίτες και στις περιουσίες τους, η διασφάλιση αυτού του επιπέδου είναι απαραίτητη συνθήκη για την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία τόσο πολύ έχει πληγωθεί τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας που αποτελεί και τουριστικό προορισμό.

Με δεδομένες τις οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι εκτός από την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων (ενεργοποίηση του Ν. 3775/21.7.2009), είναι ανάγκη να αναλάβετε άμεσα τις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.