Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ με Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Τ. Αλεξιάδη, είχαν σήμερα ο  Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Ι. Παπαργύρης. webalexiadis
 
Στη συνάντηση εξετάστηκε μια σειρά σοβαρών θεμάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η χρήση των POS, το ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού, της ρύθμισης οφειλών προς τις ΔΟΥ – τα Ασφαλιστικά Ταμεία – τους Δήμους, της υπερφορολόγησης και των υψηλών συντελεστών έμμεσων και άμεσων φόρων, το παρεμπόριο και το ζήτημα τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων των κατεχόμενων κτισμάτων εντός παλαιού αιγιαλού (πριν το 1955). Επίσης, εξετάστηκαν μέτρα ανακούφισης – λόγω του προσφυγικού κύματος και των επιπτώσεων στις τοπικές οικονομίες- των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κώ, Καλύμνου, Νισύρου, βάσει των προτάσεων των ΓΣΕΒΕΕ – ΣΕΤΕ.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών υπήρξε ιδιαίτερα θετικός και συμφώνησε στο πλαίσιο των προτάσεων της ΓΣΕΒΕΕ για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, προτείνοντας παράλληλα την εκτενέστερη συνεργασία των στελεχών της ΓΣΕΒΕΕ με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου για περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων.
 
Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
“ Συζητήσαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, για την ανάγκη σύνδεσης των POS με Ειδικό Ακατάσχετο Λογαριασμό ο οποίος θα πρέπει να είναι ακατάσχετος στο 100% καθώς είμαστε κάθετα αντίθετοι στα όσα γράφονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί ενός ποσοστού που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί. Καταλαβαίνετε πως θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στον μικρό επιχειρηματία, που ήδη βρίσκεται σε δύσκολη θέση, να μπορεί να καταβάλλει μισθοδοσία, εισφορές, φόρους προς το Δημόσιο και να μπορεί να αποπληρώσει τιμολόγια προς τους προμηθευτές του. 
Μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει και για τους ήδη κατασχεμένους λογαριασμούς, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα πληρωμής υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, της μισθοδοσίας και -υπό προϋποθέσεις- των τιμολογίων προμηθευτών. 
Θεωρούμε θετικό το ότι ο κ. Αλεξιάδης συμφώνησε με τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ, αναγνωρίζοντας τόσο τον ρόλο της μικρής και μεσαίας επιχείρησης για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, όσο και το ότι αποτελούν ένα βασικότατο εργαλείο για την άντληση εσόδων για το κράτος, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία για τον απεγκλωβισμό των υφιστάμενων κτισμάτων- προ του 1955 – εντός παλαιού αιγιαλού.”