Συνάντηση στο Βερολίνο του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά με τον Πρόεδρο της ZDH (Γερμανική Συνομοσπονδία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων).

Σε ιδιαίτερο θερμό, εγκάρδιο και δημιουργικό κλίμα συναντήθηκαν στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς με τον Πρόεδρο της ZDH (Γερμανικής Συνομοσπονδίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), κ. Hans-Peter Wollseifer.

Στη συνάντηση οι δύο Πρόεδροι των οποίων οι Συνομοσπονδίες είναι ιδρυτικά μέλη της UEAPME, συμφώνησαν να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά και να αναπτύξουν κοινές δράσεις σε διμερές αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ Γ. Καββαθάς, ενημέρωσε τον Γερμανό ομόλογό του για την κατάσταση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι έμποροι, οι βιοτέχνες και οι μικρομεσαίες επιχειρηματίες στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι στα χρόνια των μνημονίων τα μέτρα που έχουν ληφθεί αντί να οδηγούν στην ανάπτυξη οδηγούν την οικονομία στην ύφεση και τους ανθρώπους στην απελπισία.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ προσκάλεσε επίσης τον Πρόεδρο της ZDH να επισκεφθεί την Ελλάδα επικεφαλής αντιπροσωπεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ακόμη ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στην ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή), κ. Παναγιώτης Γκόφας και από γερμανικής πλευράς ο Γενικός Διευθυντής της Γερμανικής Συνομοσπονδίας, κ. DirkPalige.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς βρίσκεται στο Βερολίνο για να συμμετάσχει στην Επιχειρηματική Διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με θέμα τη διασύνδεση εμπορίου και επενδύσεων, που άρχισε της εργασίες του σήμερα.