Χαιρετισμός Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργου Καββαθά, στη Κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς τόνισε ότι το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό οδηγεί σε περισσότερα λουκέτα, σε περισσότερη ανεργία και σε αύξηση της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας χωρίς μάλιστα να επιλύει το ασφαλιστικό πρόβλημα.

Το κυβερνητικό σχέδιο, υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς με τις εισφορές να τις τοποθετεί στο 26,95% δημιουργεί μια δυσβάσταχτη επιβάρυνση για τα μεσαία εισοδήματα και τιμωρεί τους επαγγελματίες εκείνους που μέχρι σήμερα  κατέβαλαν κανονικά και εμπρόθεσμα τις εισφορές τους.

Παράλληλα, επισήμανε ο κ. Καββαθάς, η μείωση των μελλοντικών συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού δεν δημιουργεί κανένα κίνητρο στους σημερινούς ασφαλισμένους για καταβολή των εισφορών τους με βάση των νέο τρόπο υπολογισμού αυτών. Με άλλα λόγια υπάρχουν βάσιμοι κίνδυνοι για αύξηση της φοροδιαφυγής, της αδήλωτης επιχειρηματικότητας και της μετανάστευσης επιχειρήσεων σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι για έναν εθνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό, που θα λάβει υπ’ όψιν του τα οικονομικά δεδομένα, αλλά θα λειτουργήσει χωρίς δογματικά προαπαιτούμενα τόσο από τους «φίλους» δανειστές, όσο και από τους εγχώριους δημόσιους παράγοντες.

Για εμάς το ασφαλιστικό, δεν πρέπει είναι αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και ασύμμετρης προχειρότητας.

Είναι το πιο κρίσιμο ορόσημο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

  • με υπεύθυνη συμμετοχή,
  • με συλλογική δράση και κυρίως
  • με  διάλογο , επιχειρήματα, ρεαλισμό και αίσθηση  ευθύνης απέναντι στις παλαιότερες και τις νεότερες γενιές.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς να πράξουν το ίδιο.

Μαζί θα προσπαθήσουμε!

Μαζί μπορούμε!