Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά μετά την συνάντηση των τεσσάρων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) κοινωνικών φορέων με τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν οι Πρόεδροι των τεσσάρων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) κοινωνικών φορέων με τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μια εκτενής συζήτηση με τον Πρωθυπουργό που επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με το σταθερό φορολογικό πλαίσιο, τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προσέλκυση των επενδύσεων, τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας και φυσικά και για το ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ, τέθηκαν όλα τα θέματα που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί μέσα από τις πάγιες θέσεις της Συνομοσπονδίας ενώ για το ασφαλιστικό επισημάνθηκαν τα αρνητικά στοιχεία του νομοσχεδίου και ιδιαίτερα οι προβλέψεις που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες που το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Ζητήθηκε επίσης, η κεφαλαιοποίηση και το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η μεταφορά τους στο τέλος του ασφαλιστικού βίου, η εφαρμογή του εργόσημου για περιστασιακά εργαζόμενους κ.α.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση τόσο σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό όσο και για όλα τα άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη διέξοδο από την κρίση.»