Μεγάλη η ανταπόκριση των μικρομεσαίων στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου

photo7Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ για κλείσιμο των καταστημάτων  και  των επιχειρήσεων τους στις 12 Νοεμβρίου και η συμμετοχή τους  στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα  ήταν υψηλή  και  πρωτοφανής σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. 
 
Στην Αθήνα οι μικρομεσαίοι έδωσαν δυναμικό παρών στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία, ενώ και στη Θεσσαλονίκη η παρουσία  τους  έγινε αισθητή. 
 
Στο Ηράκλειο η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν μεγάλη, ενώ τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά σε ποσοστό 100%, ενώ στο    σύνολο του Ν. Ηρακλείου το ποσοστό άγγιξε το 60%.
 
Στην Σητεία τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις έκλεισαν ολόκληρο το 24ωρο σε ποσοστό 98%, στην Ιεράπετρα σε ποσοστό 75%    μεταξύ 9-11 π.μ. και στο Λασίθι παρέμειναν κλειστά από τις 10π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. κατά 70%
 
Στην Νιγρίτα το 97% των καταστημάτων ήταν κλειστά, ενώ για πρώτη φορά έκλεισαν ακόμη και τα περίπτερα, τα καφέ, τα καφενεία,  οι ταβέρνες και τα εστιατόρια. Άνοιξαν μόνο 11 καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων).
 
Αντίστοιχα στο σύνολο του Νομού Σερρών η συμμετοχή άγγιξε το 75%, ενώ έκλεισαν και τα καταστήματα εστίασης, με ελάχιστες  καφετέριες να παραμένουν ανοιχτές.
 
Στα Ιωάννινα ήταν πρωτοφανής ο αριθμός των εμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία, ενώ τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά στη διάρκειά της.
 
Στη Καρδίτσα η ανταπόκριση των μικρομεσαίων ήταν επίσης πολύ μεγάλη στη πορεία, ενώ τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά σε ποσοστό 70%.
 
Στη Λάρισα 60% του εμπορικού κόσμου έκλεισε καταστήματα και επιχειρήσεις και συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 
Οι μικρομεσαίοι έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε όλη τη χώρα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους απέναντι στη πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια, στα νέα μέτρα του μνημονίου το βάρος των οποίων θα επωμιστούν για άλλη μια φορά, στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων τους, στη μείωση των συντάξεών τους και στις επαπειλούμενες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, φωνάζοντας ένα μεγάλο «ως εδώ» σε όλη αυτή τη πολιτική εξόντωσής τους.