Δηλώσεις του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά μετά τη σύσκεψη των κοινωνικών φορέων με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τους αρμόδιους υπουργούς.

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας , κ. Ι. Στουρνάρα, τον υπουργό Οικονομίας, κ. Γ. Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Oικονομικών, κ. Δ. Μάρδα είχαν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΚΕΕΕ με θέμα τις επιπτώσεις στην αγορά από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς «το κλίμα ήταν θετικό και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος η λειτουργία της αγοράς αποκαθίσταται σταδιακά με τις εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές να έχουν φτάσει το 1,5 δις και να είναι πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο των εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσης.»

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να δώσουν λύση στα θέματα που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και που έχουν δημιουργηθεί με την επιβολή της κίνησης κεφαλαίων (capitalcontrol).

Ιδιαίτερα, ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε ότι «πρέπει να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις επιταγές που είτε έληξαν στη διάρκεια του κλεισίματος των τραπεζών είτε πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς μέρες, με το θέμα του μπλοκαρίσματος των αλληλόχρεων λογαριασμών, τις κατασχέσεις των ασφαλιστικών ταμείων και του δημοσίου από μπλοκαρισμένες οφειλές καθώς επίσης και τα θέματα που σχετίζονται με τα φυσικά τερματικά (POS) και τον Τειρεσία.»