Συνάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά και εκπροσώπων ΜμΕ Κορινθίας με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ι. Πανούση.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη, κ. Ι. Πανούση συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας, κα Μ. Ταουξίδη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ, κ. Β. Παγώνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Β. Νανόπουλος.

Θέμα της συνάντησης ήταν το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Κορινθίας για αλλαγή της χρήσης του πρώην στρατοπέδου και νυν κέντρου υποδοχής μεταναστών Κορίνθου. Οι παριστάμενοι εξέθεσαν την επιχειρηματολογία τους στον Υπουργό και τον ενημέρωσαν ότι έχουν προ πολλού καταθέσει μήνυση για την διακοπή λειτουργίας του στρατοπέδου και τη μετατροπή του σε κέντρο υποδοχής μεταναστών. Ο Υπουργός ανέφερε την πρόθεσή του να γίνει στο χώρο αυτό η μετεγκατάσταση των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Κορινθίας, πράγμα με το οποίο οι Κορίνθιοι εκπρόσωποι είναι σύμφωνοι, καθώς και για τη σκέψη δημιουργίας μιας σχολής Αστυνομίας στον ίδιο χώρο.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και η πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για την ανάγκη αλλαγής του ΠΔ 180/79 που αφορά στη σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά από τρεις καταγγελίες καθώς επίσης και το θέμα της ασφάλειας των κοσμηματοπωλείων κατά τη διάρκεια επεισοδίων στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

Συζητήθηκε επίσης, η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου προς τον Υπουργό για πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του "Αστυνομικού της Γειτονιάς" στο Κιάτο.