Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά μετά την τριμερή συνάντηση

Μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ . Καββαθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΓΣΕΒΕΕ χαιρετίζει την έναρξη του διαλόγου μετά από πέντε χρόνια, για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Έχω διατυπώσει εκ μέρους της Συνομοσπονδίας τις απόψεις μας. Θεωρούμε ότι πρέπει να καταργηθεί άμεσα η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η υπ’ αριθμόν 6/14-2-12. Να επανέλθει ο θεσμός της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας και οι κοινωνικοί εταίροι να αφεθούν ελεύθερα να καθορίσουν τον κατώτατο μισθό. Η όποια παρέμβαση της πολιτείας μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Υπάρχουν θέματα που συζητήσαμε σήμερα όπως είναι οι ωριμάνσεις που θα φέρουν μια μεγάλη αύξηση στο μισθολογικό κόστος, είναι μεγάλη κουβέντα και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης των εταίρων. Το θέμα του ΟΜΕΔ είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Είναι σαφές ότι χρειάζεται να υπάρχει Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, θα πρέπει όμως να ξαναδούμε το πλαίσιο της λειτουργίας του.»