ΓΣΕΒΕΕ: Επιστημονική συνεργασία για την ανάδειξη του ρόλου των ΜμΕ

Η ανάδειξη του ρόλου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η διάγνωση των προβληματικών περιοχών και η προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών ΜμΕ είναι ο στόχος της συνεργασίας του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ  και του Ινστιτούτου Ερευνών Πολιτικής Στρατηγικής .

Στο σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΒΕ και Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΙΜΕ ΓΣΕΕΒΕ) κ. Γιώργο Καββαθά και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ερευνών Πολιτικής Στρατηγικής (INEΡΠΟΣΤ), κ. Γεράσιμο Αρσένη προβλέπεται η συγκρότηση ομάδων εργασίας που θα διερευνήσουν τα στοιχεία κόστους των ΜμΕ στη χώρα, τις δυνατότητες εξωστρέφειας και την προώθηση πολιτικών χρηματοδότησης επενδύσεων και βελτίωσης των συνθηκών ρευστότητας.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς  τόνισε ότι  η υπογραφή της συμφωνίας εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο  της Συνομοσπονδίας.

Με επεξεργασίες που θα βασίζονται σε  τεκμηριωμένα στοιχεία, πρωτογενή δεδομένα και αναλύσεις, υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς, φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τη σημασία στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και να ορίσουμε τα πεδία παρέμβασης της οικονομικής πολιτικής στο πεδίο ενδυνάμωσης των ΜμΕ.

Χωρίς τη συντεταγμένη αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ΜμΕ, που είναι η ραχοκοκαλιά όχι μόνο της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Οικονομίας κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και στη πρόσφατη σύνοδο των ΜμΕ στη Νάπολη που αποτελεί καθολικό πρόταγμα της ΕΕ, είναι σαφές ότι η ανάκαμψη θα παραμένει δυστυχώς σχέδιο επί χάρτου κατέληξε ο κ. Καββαθάς.