Ανακούφιση για τις ΜμΕ και την πραγματική οικονομία η απόφαση του ΣΤΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς σχολίασε την προσωρινή απόφαση του ΣΤΕ που απαγορεύει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ως εξής:

Η αναγνώριση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφική για τους εμπόρους, αλλά και ότι η λογική του Υπουργείου να μετατρέψει σε «πειραματόζωα» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία από την «πιλοτική» εφαρμογή του μέτρου επικαλούμενο λόγους εθνικού συμφέροντος είναι επικίνδυνη, δεν αποτελεί μόνο δικαίωση για τη ΓΣΕΒΕΕ και όλες τις οργανώσεις που από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκαν στην κυβερνητική απόφαση. Ανακουφίζει ένα μεγάλο κομμάτι της πραγματικής οικονομίας και απαλλάσσει- έστω προσωρινά μέχρι την τελική απόφαση- από ένα επιπρόσθετο τεράστιο οικονομικό βάρος τις ΜμΕ και τους αυτοαπασχολούμενους στην ασφυκτική  περίοδο που βιώνουν.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτος  έσπευσε να δηλώσει ότι «το Υπουργείο θα υποστηρίξει το μέτρο των 52 Κυριακών με κάθε νομικό μέσο.» Από τη μεριά μας έχουμε να υπογραμμίσουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να σωθεί η μικρομεσαία επιχείρηση μέχρι τη τελική δικαίωση και είναι κρίμα που η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μαζί μας, αλλά  απέναντί μας.