Να συνδράμουν με κάθε τρόπο τους ελεύθερους επαγγελματίες για το θέμα του ΟΑΕΕ καλεί τις Τοπικές και Κλαδικές Ομοσπονδίες η ΓΣΕΒΕΕ

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε σε καθημερινή σχεδόν βάση μάρτυρες του κυνηγητού που έχει ξεκινήσει το ΚΕΑΟ απέναντι σε χιλιάδες συναδέλφους που αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές υπό την δαμόκλειο σπάθη της δήμευσης των περιουσιών τους.  Η ΓΣΕΒΕΕ εγκαίρως είχε τονίσει προς πάσα κατεύθυνση και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο ότι η εφαρμογή του μέτρου αυτού μόνο αρνητικές συνέπειες θα είχε για όλους.

Πολλοί συνάδελφοι έχουν κάνει ομαδικές αγωγές είτε για το ΚΕΑΟ είτε για την μη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας λόγω οφειλών. Η ΓΣΕΒΕΕ ενθαρρύνει αυτές τις προσπάθειες.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες που γνωρίζουν ανάλογες κινήσεις να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν. Παράλληλα σας τονίζουμε ότι σε κάθε επαφή που κάνετε να ζητάτε την αποποινικοποίηση των οφειλών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει ήδη ζητήσει συνάντηση τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον Υπουργό Εργασίας προκειμένου να τους ενημερώσει για τις νέες εξελίξεις και να εκθέσει τις προτάσεις της.