Μεγάλη διαδήλωση οργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Με κεντρικό σύνθημα «Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη», η ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και αντιπροσωπεία της κατέθεσε στη Βουλή ψήφισμα. Στο ψήφισμα η Γενική Συνομοσπονδία καλεί τους εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου να εκφραστούν με ένα τεράστιο θεσμικό, εθνικό αλλά και κοινωνικό ΟΧΙ στις επιχειρούμενες «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στη μικρή επιχείρηση και την απασχόληση.

Στο ψήφισμα τονίζεται ακόμη, πως οι φερόμενες ως προαπαιτούμενες μνημονιακές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αποδείχτηκαν εμπνεύσεις συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία αποσκοπούν στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και την απόσπαση των μεριδίων τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣΕΒΕΕ

To πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης αποτελεί ακόμα ένα θεμέλιο στην εφαρμοζόμενη πολιτική που έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στην μείωση των συντάξεων, στην διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην απομύζηση των εισοδημάτων από την υπερφορολόγηση, σε όλα εκείνα δηλαδή, που έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο 250.000 επιχειρήσεων, στο 30% την ανεργία, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, στην φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση μετά από μήνες υποτιθέμενης προετοιμασίας, διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, έφερε προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ακόμη ένα «νομοσχέδιο» με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, περιφρονώντας τον ανώτατο θεσμό της δημοκρατίας και περιθωριοποιώντας τους κοινωνικούς εταίρους, τους συλλογικούς φορείς και την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση έχει όρο τα χιλιάδες λουκέτα, ανεργία, συρρίκνωση της ελληνικής παραγωγής και εγχώριας επιχειρηματικότητας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ο στόχος είναι η διάλυση της αγοράς και εξαφάνισης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας..

Οι φερόμενες ως προαπαιτούμενες μνημονιακές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αποδείχτηκαν εμπνεύσεις συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία αποσκοπούν στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και την απόσπαση των μεριδίων τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι όποιες θετικές προτάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί σήμερα τους εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου να εκφραστούν με ένα τεράστιο θεσμικό, εθνικό αλλά και κοινωνικό ΟΧΙ στις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στη μικρή επιχείρηση και την απασχόληση.

Η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει την αντίθεσή της :

1. Στο εξοντωτικό φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον με τα εξωφρενικά πρόστιμα των άπειρων νομοθετικών διατάξεων, που δυστυχώς εξακολουθούν να διατηρούνται  και  με το σημερινό πολυνομοσχέδιο και οδηγούν με ακρίβεια στον αφανισμό των ΜΜΕ που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.  Διεκδικεί :

α) Κατάργηση του Νόμου για την φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ.

β) Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου.

γ) Κατάργηση των εξοντωτικών προστίμων, των αναγκαστικών εισπράξεων οφειλών – προσωποκρατήσεων.

δ) Αποποινικοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων

ε) Θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις

στ) Νέα ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς φορείς

ζ) Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα

η) Επιστροφή των αποθεματικών των Ταμείων

2. Στη μετατροπή των φαρμακείων σε supermarket υγείας

3. Στην απαξίωση των ποιοτικών ελληνικών αγαθών (ψωμί, γάλα, ελαιόλαδο), του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης

4. Στην υποβάθμιση της συγγραφικής δραστηριότητας και τον πολιτισμικό μεσαίωνα που επιβάλλεται μέσα από την κατάργηση στην ενιαία τιμή των βιβλίων

5. Στην εμμονική ρύθμιση για την κυριακάτικη λειτουργία των επιχειρήσεων για όλο το χρόνο που είναι καταστροφική για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

6. Στην κατάργηση των εισφορών υπέρ δράσεων για την κατάρτιση ανέργων και  καταπολέμηση ανεργίας

7. Στην καθετοποίηση της αγοράς καυσίμων

8. Στον φόρο υπεραξίας που επιβάλλεται σε μια περίοδο πλήρους απραξίας της αγοροπωλησίας ακινήτων και επαναφορά των εμπορικών μισθώσεων στις προηγούμενες ρυθμίσεις

9. Στη μετατροπή των ανέργων και των αστέγων σε κυνηγούς εφάπαξ μερίσματος και κουπονιών επιβίωσης

10. Στην πλήρη παράδοση της μεταφοράς προσώπων κα αγαθών (ταξί, φορτηγά) στις πολυεθνικές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις