ΓΣΕΒΕΕ: Συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και άλλους φορείς επιχειρηματικότητας

Τη σημασία της πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων να συνεργαστεί και να συντονίσει φορείς επιχειρηματικότητας υπό την ομπρέλα του «Έργου Αθήνα» για την στήριξη και την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην πρωτεύουσα τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,  κ. Γιώργος Καββαθάς, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, και τους κ.κ. Κωνσταντίνο Γάτσιο (ΠρύτανηΟΠΑ),. Δημήτρη Δασκαλόπουλο (Πρόεδρο ΣΕΒ), Αλκιβιάδη Καλαμπόκη (Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΠΕ), Βασίλη Κορκίδη (Πρόεδρο ΕΣΕΕ), Κωνσταντίνο Μίχαλο (Πρόεδρο ΕΒΕΑ),  Γιάννη Χατζηθεοδοσίου (ΠρόεδροΕΕΑ), Γιάννη Τσαμίχα (Πρόεδρο Ελληνό-Ιταλικού Επιμελητηρίου και εκπρόσωπο των Διμερών Επιμελητηρίων), Κώστα Φεγγερό (Πρύτανη ΓΠΑ), στο Δημαρχιακό Μέγαρο με θέμα «Δήμος Αθηναίων και Επιχειρηματικότητα».

Επισημαίνοντας πως η ΓΣΕΒΕΕ θα είναι σύμμαχος  σε αυτή τη προσπάθεια, ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι ζητούμενο είναι «να παραμείνει ανοικτή» η μικρή επιχείρηση, σημειώνοντας παράλληλα πως τα τελευταία χρόνια το βάρος των συνεπειών της κρίσης έχει γίνει αισθητό από τις μικρές επιχειρήσεις με  250.000 να έχουν κλείσει οριστικά και 700.000 απασχολούμενους σε αυτές να  έχουν μείνει άνεργοι.

Στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα» του Δήμου Αθηναίων που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική», το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ σχεδίασε και υλοποίει έργο για την συμβουλευτική υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων που στηρίζεται σε τρείς κατευθύνσεις: ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις, εισαγωγή καινοτομίας στο περιβάλλον της μικρής επιχείρησης και ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων. Δράση του έργου είναι επίσης και η αξιολόγηση και ανάδειξη επιχειρηματικών διαδρομών μέσα στο Δήμο Αθήνας με στόχο την ψηφιακή απεικόνιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Δήμο της Αθήνας.

Ο κ. Καββαθάς κατέληξε, τονίζοντας  ότι  «από αυτές τις δράσεις επιδιώκουμε να υποστηρίξουμε ουσιαστικά τον μικρό επιχειρηματία προκειμένου να προσαρμόσει κατάλληλα τις επαγγελματικές του προτεραιότητες μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης».