Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Η ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας, η ολιγοπώληση της αγοράς και η περαιτέρω εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές θα είναι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Τσαμασλή, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ για την διατήρηση της Κυριακής-Αργίας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Ι  Παπαργύρης, συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά από την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, την παροχή ρευστότητας στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τη λήψη μέτρων που θα τις καταστήσουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές.

Ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην οικονομική ζωή της χώρας, και συμφώνησε με τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Δήλωσε πως κυρίαρχος στόχος της Περιφέρειες είναι η  επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό (city brake). Δήλωσε ότι η όποια απόφαση θα παρθεί κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, τους δημάρχους και τις καταναλωτικές οργανώσεις.

Τέλος ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως η πρόταση για το άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές, θα αφορά μόνο το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.