Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ

Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, και συγκεκριμένα με τη Διοικητή κα. Κωτίδου Γεωργία  και τον Υποδιοικητή κ. Γάκη Αδαμάντιο. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την αποστολή από το Ταμείο, σε ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές, εγγράφων, στα οποία διαλαμβάνονται αναλυτικά οι οφειλές, με την απειλή ότι η μη εξόφληση τους συνεπάγεται και λήψη αναγκαστικών μέτρων. Η ΓΣΕΒΕΕ , έχοντας ήδη ζητήσει σχετική παρέμβαση από τον αρμόδιο Υπουργό, προχώρησε και σε συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, ώστε να ζητήσει διευκρινήσεις και να αιτηθεί και πάλι τη παύση αποστολής των εν λόγω εγγράφων.

Στη συνάντηση που έλαβε τόπο στα γραφεία του ΟΑΕΕ, παρίσταντο και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, μελών της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν και να ακούσουν τις θέσεις της Διοίκησης. Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, για άλλη μια φορά τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο, εν μέσω των ειδικών οικονομικών συνθηκών που μαστίζουν το σύνολο της ελληνικής αγοράς, να γίνονται τέτοιες κινήσεις εναντίον των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, με τη συνενοχή της Διοίκησης. Η Γενική Συνομοσπονδία θεωρεί ανυπόστατη την όποια προσδοκία του Ταμείου ότι η «απειλή» κατάσχεσης και λοιπών ασφαλιστικών μέτρων, μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, όταν αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική δυσπραγία των ασφαλισμένων να ανταπεξέλθουν στην ασφυκτική πίεση εξόφλησης των οφειλών τους. Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι η μη απόδοση από τον ΟΑΕΕ των ανεξόφλητων οφειλών των ασφαλισμένων στις σχετικές Δ.Ο.Υ, αλλά αντί αυτού η μεταφορά τους στο νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών – Κ.Ε.Α.Ο., δεν απενεχοποιεί τις όποιες ευθύνες της Διοίκησης απέναντι στους συναδέλφους που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του στο Ταμείο.

Επιπρόσθετα, για άλλη μια φορά, η ΓΣΕΒΕΕ, έθεσε τεκμηριωμένα τις πάγιες θέσεις της για εξυγίανση του Ταμείου, αποποινικοποίησης των οφειλών και ελευθερίας επιλογής κλάσης, ως ρεαλιστικές λύσεις που θα οδηγήσουν και στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, αλλά παράλληλα θα ανακουφίσουν και χιλιάδες ασφαλισμένους του Ταμείου που ασφυκτιούν κάτω από τη πίεση της κρίσης και των πρόχειρων και ανάλγητων πολιτικών. Η έξαρση των αυτοχειριών τους τελευταίους μήνες, είναι η δραματικότερη απόδειξη ότι δεν είναι πλέον ηθικά αποδεκτός ο όποιος εμπαιγμός σε βάρος της ήδη επιβαρυμένης ψυχολογίας του επιχειρηματικού κόσμου.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας, κάλεσε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση του Ταμείου να σταματήσει την αποστολή των σχετικών εγγράφων – «προκατασχετήριων», και να εστιάσει στην εύρεση βιώσιμων λύσεων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από το διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους ασφαλισμένους και τους φορείς αυτών. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να διασφαλιστεί εκτόνωση στην ήδη παραπαίουσα επιχειρηματική δραστηριότητα και να εξασφαλιστούν παράλληλα τακτικά έσοδα στον ΟΑΕΕ.