Ψήφισμα του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ:Στις Γερμανικές αποζημιώσεις των θυμάτων από τα στρατεύματα κατοχής, την επιστροφή του κατοχικού δανείου και τις Γερμανικές Επανορθώσεις

  • Αποζημιώσεις των θυμάτων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής
  • Επιστροφή του κατοχικού δανείου και επανορθώσεις των καταστροφών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ, αφού συζήτησε τα παραπάνω θέματα, εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα προκειμένου η χώρα μας να διεκδικήσει από την Γερμανία τα παρακάτω :

  1. Την άμεση εξόφληση του δανείου που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν την χώρα μας να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των στρατευμάτων κατοχής.
  2. Τις επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946), για τις καταστροφές που προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.
  3. Την άμεση επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία και του αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.
  4. Τις αποζημιώσεις, προς τα θύματα της θηριωδίας, των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής σε βάρος των εκατό (100), περίπου, ολοκαυτωμάτων, πόλεων και χωριών, καθώς και τα εγκλήματα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.
  5. Κατά προτεραιότητα, τα ποσά που θα επιστραφούν στη χώρα, να διατεθούν για την δημόσια ΠΑΙΔΕΙΑ, την δημόσια ΥΓΕΙΑ και την υποστήριξη του ασφαλιστικού μας συστήματος.